Zaken Maken
Image default
Bouw en onderhoud

Epoxy of niet? Lees hier wanneer je epoxy gebruikt tijdens het voegwerk!

Of je nu iets nieuws creëert of iets ouds opknapt, het is essentieel om de juiste voegmaterialen te gebruiken om dure onderhouds- en upgradekosten in de toekomst te voorkomen. In sommige gevallen is epoxy voegmiddel een betere keuze dan andere afdichtingsmiddelen. Voor specifieke voegwerkzaamheden, met name in vochtige gebieden, wordt epoxy gebruikt. Op de lange termijn voorkomt het namelijk schade en houdt het de keuken of badkamer veel langer mooi. Ben je in twijfel of epoxy het juiste middel is voor jouw specifieke werk, omdat het niet altijd duidelijk is welk middel het beste is? Lees dan deze blogpost om erachter te komen of epoxy is wat jij nodig hebt! 

Wanneer moet je epoxy gebruiken?
Als je duurzame, waterdichte en chemisch bestendige voegen nodig hebt, is het verstandig om epoxy voegmiddel te gebruiken. Bijvoorbeeld bij het bevestigen van tegels in vochtige gebieden of het repareren van beschadigde oppervlakken die blootgesteld worden aan agressieve middelen; beide vereisen aanzienlijke eisen aan duurzaamheid. In voegen die blootgesteld worden aan zware belastingen of vochtigheid, wordt vaak epoxy als voegmiddel gebruikt. Denk bijvoorbeeld aan restaurantkeukens met potentieel hoge temperaturen en grondig schoonmaakwerk of doucheruimtes met een sterke waterdruk op de voeg. Epoxy wordt vaak gebruikt in sauna’s, badkamers en zwembaden vanwege de duurzame bescherming tegen zwaardere omstandigheden. 

Epoxy is NIET het juiste middel wanneer je….
Epoxy mag niet worden aangebracht op oppervlakken van rubber of sommige andere soorten kunststof omdat deze materialen niet goed mengen met het voegmiddel. Omdat epoxy een sterke en stijve verbinding creëert, is het ook niet geschikt voor situaties waarin beweging of verschuiving van de materialen moet worden opgevangen. Bovendien mag epoxy niet worden aangebracht op oppervlakken die worden blootgesteld aan extreem hoge temperaturen of direct zonlicht, omdat dit de kracht en levensduur van de voeg kan verzwakken. 

Epoxy is de duurzame keuze 
Naast het feit dat het bestendiger is tegen chemicaliën, is epoxy duurzamer dan andere voegmiddelen. Dit maakt het ideaal voor gebruik als voegmiddel in gebieden die zowel vochtig als zwaar belast zijn. Chemicaliën hebben minder impact op Voegepoxy en de voeg behoudt langer zijn vorm. Bovendien wordt het onderhoud sterk verminderd in vergelijking met andere voegmiddelen. Omdat vuil en vocht de voeg niet kunnen doordringen, hoef je de voeg niet zo vaak schoon te maken om deze netjes en schoon te houden. Bij kittenenlijmen is het heel eenvoudig om de juiste voegmiddelen te bestellen. Ben je dus op zoek naar een goede epoxy of een ander voegmiddel dan ben je hier op de juiste plek!

https://www.kittenenlijmen.nl/