Zaken Maken
Image default
Investeren

Wat is de beste ETF?

Beleggen in ETF´s is één van de beleggingsopties waar ik persoonlijk erg fan van ben. Het grote voordeel van een ETF is dat je eenvoudig in een fonds kunt beleggen die goed gespreid zijn. Je beperkt hierdoor je risico´s.

Hieronder deel ik een aantal goede ETF´s waar je in kunt beleggen. Sommige van deze ETF’s zitten ook in de DEGIRO kernselectie, dit zijn dan ook de beste ETF’s uit de kernselectie.  

1. iShares S&P 500

De moeder van alle indexfondsen, bestaat uit de 500 grootste bedrijven in Amerika. 

SPY heeft een rijke geschiedenis, opgericht in 2002 en beschikt over een van de meest liquide en diverse balansen van alle investeringen ter wereld. Er zijn andere vergelijkbare fondsen aangezien de strategie niet bijzonder geavanceerd is en er zijn zelfs ETF’s die goedkoper zijn dan de toch al zeer betaalbare jaarlijkse kostenratio van 0,07%, of €7 voor elke geïnvesteerde €10.000. 

Maar je zult geen meer diepgewortelde of gemakkelijk te verhandelen investering vinden. Als je gewoon op zoek bent naar een degelijke investering in aandelen, dan is deze ETF de investering waarnaar je op zoek bent. En aangezien de S&P 500 in een jaar met meer dan 22% is gestegen in 2021, is dit zeker geen slechte investering.

Volgens Brokerfind zit deze ETF in de kernselectie, je kunt daarom deze ETF het beste kopen bij DEGIRO.

2. Vanguard Russell 2000 ETF ( VTWO )

Grote Amerikaanse aandelen zijn belangrijk om aan te houden, omdat ze de grootste bedrijven vertegenwoordigen die er zijn en dus het leeuwendeel van de economische activiteit. Maar ook kleinere voorraden hebben veel te bieden, vooral als je denkt dat de gestage stijging van de vraag van zowel bedrijven als consumenten in 2021 zich in het nieuwe jaar zal voortzetten.

Dit Vanguard-fonds biedt blootstelling aan kleine en middelgrote bedrijven die sneller en dramatischer kunnen profiteren dan grotere en meer volwassen bedrijven. VTWO is gebaseerd op de Russell 2000-index, wat betekent dat het de top 1.000 Amerikaanse bedrijven uitsluit en vervolgens zijn portefeuille opbouwt met de volgende 2.000 aandelen in de rij. De huidige topposities zijn onder meer theateroperator AMC Entertainment Holdings, bedrijfssoftwarebedrijf Asana en schoenenbedrijf Crocs Inc.

3. iShares ESG Aware MSCI USA ETF ( ESGJE)

Met een iets andere benadering van klimaatkwesties is deze ESG-bewuste ETF van iShares. Zoals je misschien al weet, staat deze ETF voor milieu-, sociale en governancekwesties. Dit betekent dat dit fonds zich bewust probeert te zijn van de groeiende bezorgdheid onder beleggers dat hun geld wordt belegd in bedrijven die in overeenstemming zijn met hun persoonlijke waarden.

Dat betekent geen vuile kolenbedrijven, geen vuurwapenfabrikanten en een screeningmethodologie om ervoor te zorgen dat de bestuurs- en bestuursstructuur voor de participaties in dit fonds niet volledig afhankelijk zijn van oude blanke mannen. Niet alleen wordt een fonds als ESGJEom sociale redenen steeds populairder, veel beleggers leren ook dat ze geen rendement hoeven op te offeren bij het beleggen in duurzame investeringen.