Zaken Maken
Image default
Auto-industrie

Bus huren: 5 voordelen op een rij

Het organiseren en plannen van grote reizen en evenementen kan best een klus zijn. Met name het vervoer kan voor logistieke problemen zorgen bij het bedrijf of organisatie. Ben jij als verantwoordelijke aangewezen voor deze taak binnen jouw organisatie? Een bus huren kan de perfecte oplossing zijn. Hieronder vind je 5 voordelen wanneer jij een bus of touringcar regelt voor jouw reisgroep.

 

1. Er is een bus voor elke groepsgrootte

De wens van het soort bus dat je huurt is uiteraard afhankelijk van de grootte van de groep. Maar wist jij dat het al rendabel kan zijn om een bus te huren met een groep van vijftien tot twintig man? Daarvoor zijn speciale minibussen enorm geschikt. Reis je met een grotere groep? Dan zijn er touringcars beschikbaar met ruimte voor 50 personen. Met nog grotere groepen kan er voor een dubbeldekker bus gekozen worden die tot wel 90 personen mee kan nemen.

 

2. Een bus huren kost relatief weinig geld

Een bus regelen voor jouw groep of organisatie hoeft niet altijd een dure investering te zijn. De prijs is echter afhankelijk van hoeveel kilometers er gereden dienen te worden, de soort bus die je huurt én natuurlijk door hoeveel personen deze gedeeld moet worden. Een trip van 500 km naar bijvoorbeeld Duitsland met chauffeur, voor een groep van 40 mensen, is al te verkrijgen vanaf €25,- per persoon. Voor dat geld kan je haast zelf niet zover rijden!

 

3. Je reist met een bus van A naar B inclusief zware bagage 

Een bus huren zorgt ervoor dat jij met jouw groep letterlijk naar de voordeur van je plaats van bestemming wordt gebracht. Ga je bijvoorbeeld op wintersport met een groep vrienden? Dan heb je geen gedoe om het benodigde skimateriaal te vervoeren. Vergelijk dit scenario eens met andere vormen van openbaar vervoer of het vliegtuig. Het gemak van een bus is hierbij superieur.

 

4. Het huren van een bus zorgt voor veiligheid en controle

Reizen met de bus heeft nog meer praktische voordelen. Het is veel gemakkelijker om de groep waarmee je reist bij elkaar te houden. Vertrekken doe je na een controle van aanwezigheid en je raakt nooit meer iemand kwijt. Daarnaast staat een bus bekend als één van de veiligste vervoersmiddelen.

 

Ook qua comfort zit je met het reizen in een bus goed. De passagiers kunnen zelf hun tijdsbesteding bepalen. Of je nu wilt werken, slapen, een spelletje wilt spelen of wilt genieten van het mooie uitzicht: het kan allemaal. Er kan zelfs gekozen worden om in de nacht te reizen, waardoor jullie in de ochtend al op jullie (vakantie)bestemming aankomen.  

 

5. Busvervoer is een milieuvriendelijk alternatief

Een bus huren is tenslotte een perfect alternatief voor vervoersmiddelen die meer milieuvervuilend zijn, zoals vliegen. Het is zelfs zo dat de bus het meest groen is van vrijwel alle soorten vervoersmiddelen, uitgezonderd lopen en fietsen. Let er alleen wel even op dat je de bus zo goed mogelijk vult, dat scheelt gelukkig ook weer in jullie portemonnees: win-winsituatie. Ben je inmiddels al overtuigd dat de bus het geschikte vervoersmiddel is voor jouw reis? Wij zijn dat in ieder geval wel.