Zaken Maken
Image default
Marketing en reclame

Op zoek naar digitale visitekaartjes

Ben jij op zoek naar een digitaal visitekaartje? Dan is het is verstandig om te kijken naar digitale visitekaartjes met een NFC functie. Het grote voordeel aan deze visitekaartjes, is dat je relatief eenvoudig en ook voordelig je gegevens kunt delen met oneindig veel mensen. Waar je namelijk bij het ouderwetse fysieke visitekaartje er daadwerkelijk één aan iemand overhandigd, geldt dat bij het digitale visitekaartje namelijk niet. Het enige wat je hoeft te doen, is het kaartje door middel van je telefoon te scannen en alle informatie staat direct op de telefoon van de ander. Zoals je je dus wel kunt voorstellen, heeft dit ontzettend veel voordelen.

 

De kans op contact is groter

Een digitaal visitekaartje werkt door middel van een NFC chip. Nu vraag jij je vast af, wat is NFC. NFC is een chip, die kan worden gebruikt zonder dat hier een energiebron voor nodig is. Deze chip wordt verwerkt in een pasje en kan worden voorzien van informatie. Het nadeel aan een fysiek visitekaartje, is dat je bijvoorbeeld tijdens een beurs of andere bijeenkomst zoveel kaartjes hebt ontvangen, dat je niet meer goed weet wat nu waar bij hoort. Dit heeft daarbij ook als risico dat je ze misschien kwijtraakt, waardoor de kans op eventueel contact natuurlijk zo goed als verkeken is. Door een digitaal visitekaartje te gebruiken, heb je alle gegevens direct in de telefoon staan en hoef je dus niet bang te zijn dat je ze kwijtraakt.

 

Beter voor het milieu

Het continu laten drukken van nieuwe visitekaartjes is natuurlijk niet goed voor het milieu. Ondanks het feit dat het misschien wel gebeurt van papier dat is gerecycled, zijn er toch machines die er uiteindelijk voor zorgen dat je visitekaartjes kunnen worden gemaakt. Door te kiezen voor een digitaal visitekaartje, heb je in theorie voldoende aan één visitekaartje. Uiteraard is het in geval van nood wel aan te raden om er een aantal meer te hebben. Mocht er dan één kapot zijn of kwijt zijn geraakt, dan kun je eenvoudig een nieuwe pakken en deze gebruiken om je gegevens met anderen te kunnen delen.