Zaken Maken
Image default
Auto-industrie

Je bedrijfsauto verkopen, hoe gaat dat?

Als ondernemer is het interessant om jaarlijks kosten te maken. Zo betaal je immers op het einde van de rit minder belastingen aan de staat. Een van de kosten die erg interessant kan zijn is de aankoop van een bedrijfswagen. Maar wat doe je dan met de oude? Verkopen natuurlijk! We leggen je uit hoe je je bedrijfsauto verkopen kan.

Hoe brengt je bedrijfsauto het meest op?

Een bedrijfsauto is meer waard als deze in goede staat is. Zo is het altijd interessant om met je bedrijfsauto nog naar de keuring te gaan en een keuringsattest voor verkoop te bemachtigen. Je auto nog van een grondige onderhoudsbeurt voorzien door een garagist heeft ook altijd een streepje voor bij kopers. Zo zijn ze zekerder dat de bedrijfsauto geen gebreken heeft. Als je wil een bedrijfsauto verkopen, dan zorg je er het best voor dat alle stickers of belettering verwijderd is. Niemand wil immers rijden met een wagen waar de naam van je bedrijf nog op te zien is.

Wettelijke verplichtingen bij de verkoop van je bedrijfswagen

Als je wil je caddy verkopen, dan horen daar bepaalde verplichtingen bij. Zo moet de bedrijfsauto worden overgeschreven op de naam van de koper. De koper moet tevens enkele documenten krijgen bij de aankoop. Het gaat om het kentekenbewijs, de originele verkoopfactuur, het keuringsbewijs, het gelijkvormigheidsattest en de aanvraag tot inschrijving. Ook het vrijwaringsbewijs moet worden afgegeven.

Naast de afgifte van documenten moet je ook btw betalen op de verkoop van je bedrijfsauto. Het gaat hier om 21%. In sommige gevallen betaal je ook bpm, een belasting van personenauto’s en motorrijwielen als je wil je caddy verkopen.

Maak het jezelf makkelijk en schakel een tussenpersoon in

Het verkopen van een bedrijfsauto vraagt heel wat tijd. Tijd die je misschien niet hebt. Zo moet je eerst een advertentie plaatsen. Vervolgens komen wellicht tientallen kopers een kijkje nemen en is het afwachten tot iemand ook tot een koop overgaat. Eens er een geïnteresseerde koper is moet het hele papierwerk nog worden afgerond en dienen er nog bezoekjes te worden gemaakt aan de keuring en garagist. Kortom, een hele rompslomp.

Overweeg daarom om je bedrijfswagen aan een handelaar te verkopen. Zo kun je makkelijk je kenteken online invullen en een paar vragen over je bedrijfswagen invullen waarna je een offerte krijgt toegestuurd. Enkele dagen later krijg je al een vrijblijvend bod voor je wagen. Ga je akkoord dan helpen ze met de afhandeling.

https://www.koopmijnbus.nl/