Zaken Maken
Image default
Auto-industrie

Wat je moet zoeken in een hondenzwembad

Wat je moet zoeken in een hondenzwembad

Als uw pup in de zomer veel tijd buiten doorbrengt, kan een hondenzwembad hem helpen af te koelen en meer tijd in de natuur door te brengen op een gelukkige, gezonde manier. Terwijl honden in een gewoon mensenzwembad kunnen zwemmen (als u het goed vindt dat uw viervoeter uw ruimte deelt), is een hondenzwembad kleiner en bedoeld om in te waden en te luieren. Houd bij het kiezen van een hondenzwembad de volgende factoren in gedachten.

Afmetingen

U wilt niet alleen een zwembad kiezen dat de juiste afmetingen heeft voor uw pup, maar u wilt er ook zeker van zijn dat het past in uw buitenruimte.

Rasgrootte

Over het algemeen geldt: hoe kleiner uw hond, hoe kleiner het zwembad dat u moet kopen, maar u moet ook rekening houden met de mate van activiteit van uw hond en het comfort in het water. Actieve honden en hondenrassen die van nature zwemmen, zullen blijer zijn met een groter zwembad.

Materiaal

Het kan verleidelijk zijn om een kinderzwembadje te kopen en zo een paar euro’s te besparen, maar dat is een vergissing. Het is de moeite waard om het geld uit te geven aan een hondenzwembad dat voor honden is gemaakt, omdat de meeste zijn bekleed met een supersterk PVC-materiaal dat de nagels van uw hond niet (of in ieder geval niet zo gemakkelijk) doorboort.

Opzetten

De meeste hondenpoelen zijn opvouwbaar en gemakkelijk op te zetten. Omdat ze inklapbaar zijn, kunt u ze buiten het seizoen gemakkelijk opbergen. Bij sommige zwembaden moet u echter de slang vasthouden terwijl het zwembad zich vult.

Hoe kiest u het juiste hondenzwembad?

Naast het feit dat uw hond van water houdt (of juist niet) en de grootte van uw buitenruimte, moet u een zwembad kiezen dat de juiste grootte voor uw hond heeft. Meet de lengte van uw pup van neus tot achterste flank en hun lengte om de juiste maat zwembad te kiezen.

Hoe laat u uw hond wennen aan een zwembad?

Sommige rassen zijn van nature dol op water, terwijl andere honden misschien moeten worden overgehaald. Sommige honden kunt u verleiden met traktaties of speeltjes, maar sommige rassen houden gewoon niet van water en zullen er nooit in springen.

Heeft u een hellingbaan of andere accessoires nodig voor een hondenzwembad?

Hondenzwembaden die speciaal voor honden zijn gemaakt, hebben een laag profiel, zodat uw hond er uit zichzelf in en uit kan lopen. Als u hoopt dat uw hond in uw ingegraven zwembad zal zwemmen, kan een hellingbaan hem helpen in en uit het zwembad te komen. Een paar drijvende waterspeeltjes voor honden kunnen een aarzelende pup aanmoedigen om in het water te gaan of er meer tijd in door te brengen.

Hoe lang moet een hond zwemmen voor een goede workout?

Als u een hond heeft en hem een goede training wilt geven zonder het gedoe van een lange duurloop, is zwemmen een geweldige optie. Er zijn veel voordelen van zwemmen voor honden die u misschien niet kent, maar u moet nagaan of uw hond er baat bij heeft en hoe lang hij moet zwemmen plus waar u op moet letten. Over het algemeen is 15-30 minuten laten zwemmen voor uw hond de sweet spot voor een goede workout. 

Sommige honden zijn van nature uitstekende zwemmers en worden graag nat, dus het is geen verrassing dat veel honden graag zwemmen in zwembaden of meren. Maar ook al is uw pup een uitstekende zwemmer, toch zijn er voorzorgsmaatregelen die u in bepaalde wateren (bijv. chloor, ruw water of de oceaan) moet nemen. Nog meer voorzorgsmaatregelen moeten worden genomen als uw hond niet zo dol is op water.

Voor hondenproducten, ga naar https://happy-animal.nl/.