Zaken Maken
Image default
Gezondheidszorg

Zo houd jij jezelf in goede conditie

Gezonde voeding en voldoende beweging is essentieel voor een gezonde levensstijl. Dit geldt overigens niet alleen voor onze lichamelijke gezondheid, maar ook voor het mentale gedeelte. Wanneer je namelijk lichamelijk gezond bent, zal dit ook werken in het metalen gedeelte en andersom ook. Je kunt je namelijk wel voorstellen hoe je je mentaal voelt wanneer je net voor een belangrijke wedstrijd tijdens een kettlebells training geblesseerd bent geraakt. Om je een idee te geven hoe jij kunt zorgen voor een goede ´shape´, hebben we een aantal tips voor je!

 

1. Eet gezond: voedingsmiddelen die rijk zijn aan voedingsstoffen zijn belangrijk voor je algehele gezondheid. Kies bijvoorbeeld voor veel groenten en fruit, volkorenproducten, mager vlees en vis.

 

2. Sport regelmatig: door te bewegen houd je je spieren en gewrichten soepel en sterk. Dit voorkomt blessures. Bovendien verbrand je door lichaamsbeweging energie en blijf je in shape.

 

3. Neem voldoende rust: een goede nachtrust is belangrijk om fit te blijven. Zorg ervoor dat je elke dag minimaal 7 à 8 uur slaapt.

 

4. Drink genoeg: door voldoende te drinken (minimaal 1,5 liter per dag) houd je je lichaam gehydrateerd. Dit is goed voor je spieren en gewrichten en voorkomt uitdroging.

 

5. Vermijd stress: te veel stress is slecht voor je gezondheid. Probeer dit zoveel mogelijk te vermijden door bijvoorbeeld genoeg te slapen, regelmatig te bewegen en ontspannende activiteiten te doen.

 

Tot slot

Gezondheid is erg belangrijk en het kan veel voordelen opleveren. Niet alleen voor de persoon zelf, maar ook voor de omgeving. Denk hierbij aan minder verzuim, meer productiviteit en een gezonder economisch systeem. Gezondheid is dus niet alleen iets wat iedereen zich moet realiseren vanuit eigenbelang, maar ook in termen van samenleven. Dus wil jij graag thuis iets meer bewegen en is krachttraining hele jouw ding? Dan is gewichten kopen en een halterbank een eerste stap in de goede richting.