Zaken Maken
Image default
Bedrijven en samenleving

Het verschil tussen een push up bh en bh met vulling?

Het verschil tussen een push up bh en bh met vulling?

 

De kans dat jij één van beide of misschien zelfs wel allebei in je kast hebt liggen is natuurlijk vrij groot. Vooral de push up bh is de laatste jaren weer helemaal terug van weggeweest en natuurlijk niet zo gek. Deze bh is niet alleen ontzettend mooi en praktisch, maar biedt daarnaast ook nog een tal van andere voordelen tijdens het dragen. Toch zien we, dat de push up bh nog wel eens wordt verward met een bh met vulling, terwijl dit wel degelijk beide aparte soorten bh’s zijn. Om je een idee te geven wat de verschillen zijn, hebben we ze hieronder beide voor je verder uitgelicht.

 

Wat is een push up bh

 

Een bh die is voorzien van push up, zorgt er zoals het woord al doet vermoeden, dat je borsten omhoog worden gedrukt. De vulling in de cups is op een dusdanige manier verwerkt, dat je worden zowel naar elkaar toe worden gedrukt als omhoog. Dit zorgt ervoor dat je een natuurlijker dieper decolleté hebt, iets wat bijvoorbeeld onder een mooie jurk met lage v-hals perfect staat. Daarnaast biedt deze bh ook extra ondersteuning aan je borsten, iets wat bijvoorbeeld tijdens het sporten ontzettend handig is. Uiteraard draag je tijdens het sporten geen normale bh, maar een sport bh. Zo kun je kiezen voor een normale sport bh, maar ook een sport beha met push up behoort tot de mogelijkheden.

 

Wat is een bh met vulling

 

In de basis hebben beide bh’s één ding met elkaar gemeen, dat is dat ze beide zijn voorzien van een vulling. Het enige verschil is, dat de normale bh met vulling geen pushende werking heeft, maar de vulling alleen aanwezig is voor het in shape houden van de cup en het comfortabeler laten aanvoelen van de bh. Vooral wanneer je een strak shirt draagt, is het wel zo fijn dat je bh in de juiste vorm blijft. Daarnaast heeft de vulling ook als voordeel, dat eventuele naden niet in aanraking komen met je huid. Hierdoor kan er dus geen irritatie optreden tijdens bijvoorbeeld warme zomerdagen. 

 

Welke is geschikt voor mij?

 

Welke bh uiteindelijk het meest geschikt is, dat hangt af van je persoonlijke voorkeur. Wel is het goed om ook rekening te houden met de rest van je outfit, alvorens je een daadwerkelijke keuze maakt. Het is daarom dus ook goed om verschillende soorten bh’s te proberen, zodat je uiteindelijk zelf kunt ervaren wat je nu wel of niet prettig vindt.