Zaken Maken
Image default
Materialen

Magazijnlabels: onmisbaar voor de efficiëntie van jouw magazijn

De efficiëntie van jouw magazijn is sterk afhankelijk van een overzichtelijke labeling en codering. In welke stelling liggen welke producten, hoeveel producten heb je nog op voorraad, voor welke klant is welk product? Wanneer je hier geen duidelijke codering voor gebruikt, raak je heel snel het overzicht kwijt. Maak daarom gebruik van stellinglabels om orde in de chaos te creëren. 

Warehouse Management System

Een goed gebruik van labels is ideaal voor het Warehouse Management System (WMS). Met andere woorden, een systeem om je magazijn te managen. Dit digitale systeem geeft duidelijk aan welke producten snel verkopen en welke dus makkelijk bereikbaar moeten zijn. Het is voor jou namelijk veel makkelijker om snel bij goed lopende producten te kunnen. Het gevolg hiervan is uiteraard wel dat je je labeling moet aanpassen.

 

Gelukkig is dit relatief makkelijk voor elkaar te krijgen. Veel labels zijn vandaag de dag namelijk geen stickers, maar magneten. Wanneer je gebruik maakt van stickers, en je moet deze vervangen, dan blijven er ongetwijfeld stickerresten achter. Ten eerste heel vervelend, ten tweede een lelijk gezicht. Magnetische labels zijn dan de perfecte oplossing. Ook deze labels zijn eenvoudig te printen en eventueel bij te snijden. Bij verplaatsing hoef je bovendien niet opnieuw labels af te drukken. 

Soorten labeling

Er zijn ontelbare mogelijkheden wat betreft labels voor in je magazijn. Hieronder lees je waar je onder andere aan moet denken als het gaat om labeling. 

Palletstelling labels

Of je een heel groot magazijn hebt, of juist een kleine palletstelling, labels zijn ideaal. Op den duur worden de meeste labels onleesbaar, met palletstelling labels voorkom je de problemen die met onleesbare labels ontstaan.

Pickstelling labels

Een proces dat foutgevoelig is, is het picken van orders. Zeker wanneer orders dicht bij elkaar liggen en er weinig ruimte is tussen bakken en lades. De etiketten staan dus ook dicht bij elkaar. Een foutje bij het scannen maak je zo veel sneller. Een speciaal voor jou ontworpen label is dan een ideale oplossing.

Gekleurde labels

Over het algemeen is geel de meest gekozen kleur voor in het magazijn. Voor een magazijn is het aan te raden om per hoogte een aparte kleur te gebruiken. Het laagste niveau is bijvoorbeeld gemarkeerd met blauwe stickers, één niveau hoger is groen, de stelling daarboven geel enzovoort. Een kleur zegt voor de meeste mensen namelijk meer dan een stuk tekst. Men herkent een locatie een stuk sneller wanneer ze deze associëren met een kleur.

 

https://www.one2id.com/