Zaken Maken
Image default
Onroerend goed

Meer opslagruimte met een minimale investering

Zijn er veranderingen op komst in je bedrijf of branche? Of heb je tijdelijk opslagruimte nodig vanwege overbelasting of voor het opslaan van je eigen machines? Een opslagtent biedt meerdere voordelen om je ruimtegebrek onmiddellijk op te lossen. Misschien heb je geen tijd om te wachten tot een nieuw gebouw klaar is om een ​​dringend ruimtegebrek op te vangen. Een opslagtent is een oplossing die snel operationeel is.

Extra ruimte

Voor bedrijven biedt een opslagtent ongetwijfeld veel voordelen. Ruimte is een essentiële factor voor elk bedrijf dat zich toelegt op de productie of distributie van goederen. In een steeds veranderende markt kan de vraag naar producten binnen enkele weken groeien of dalen. Daarnaast zijn er markten waar productiecampagnes een uitgesproken tijdelijkheid hebben, bijvoorbeeld in de agrarische sector. In andere gevallen maken omstandigheden buiten het functioneren van de markten het noodzakelijk om na te denken over extra opslagruimte.

Flexibele oplossing

Stel je eens voor dat een transportstaking voorkomt dat goederen je magazijn verlaten, waardoor de productie toeneemt en de beschikbare ruimte afneemt. Hoe ga je om met een situatie als deze? Een ander schip huren is duur en het is niet eenvoudig om er direct een te vinden die aan je wensen voldoet. Als je een productie- of distributiebedrijf hebt, dan heb je meer dan eens behoefte aan extra ruimte. De perfecte oplossing is de industriële opslagtent.

Zonder bouwvergunningHet huren of kopen van een industriële opslagtent heeft veel voordelen. Zo is er geen bouwvergunning nodig, is de montage snel en hoeft er niet gecementeerd te worden. Een opslagtent is een open, mobiele, verplaatsbare en verwijderbare ruimte. Een opslagtent is een veel sneller, goedkoper en beter beheersbaar alternatief dan een conventionele constructie. Het is een stevige constructie die in elke vrije ruimte kan worden geplaatst. De grootte varieert afhankelijk van de behoeften en omdat een opslagtent vaak modulair is, kun je de vierkante meters in de loop van de tijd uitbreiden of verkleinen.

Verschillende soorten opslagtenten

Er zijn verschillende soorten opslagtenten, maar als het gaat om de industriële modellen, dan zit het belangrijkste verschil hem in het type zijomheining. Je hebt de keuze tussen een textiele overkappingstent met M2 brandwerend PVC-doek of een stijve overkapping met een eenvoudig blad of sandwichblad. Een ander verschil zit in het type dak. De zadeldaktent is de meest voorkomende en is geschikt voor bijna alle omstandigheden, zolang je niet veel hoogte nodig hebt. Als hoogte echter een van je belangrijkste eisen is bij het huren van een industriële tent, raden we de polygonale opslagtent aan.

 

Een verlengstuk van je bedrijf

Evenzo kun je ook kiezen voor een speciale opslagtent als je wilt dat de extra ruimte een verlengstuk is van je fabriek of magazijn. Op deze manier komt de tent op het gebouw zelf te rusten. Naast de grootte, hoogte, behuizing of vorm van de constructie, is een ander detail om rekening mee te houden het dak. Als het product dat je gaat opslaan een grotere thermische isolatie vereist, kun je kiezen voor een canvas met een onder druk staand (opblaasbaar) dak. Dit type afdekking vermijdt de condensatie die wordt geproduceerd door het contrast tussen de buiten- en binnentemperatuur van de tent.