Zaken Maken
Image default
Zakelijke dienstverlening

Veelvoorkomende ongevallen op de werkvloer

Een baan hebben die fysieke arbeid met zich meebrengt kan stressvol zijn. Je bent misschien de hele dag bezig met het tillen van zware voorwerpen en bukken om apparatuur te repareren terwijl je in de buurt van gevaarlijke chemicaliën werkt. Het is geen wonder dat zoveel werknemers verwondingen oplopen terwijl ze aan het werk zijn. Mensen die tijdens het werk gewond raken, hebben meer kans dan anderen om depressies en andere psychische problemen te ontwikkelen nadat ze persoonlijk letsel hebben opgelopen. De schade die je hebt opgelopen kan echter worden vergoed. Je kan hiervoor een letselschade advocaat raadplegen.

Uitglijden en vallen

Je denkt misschien dat ongevallen zoals uitglijden of vallen alleen thuis voorkomen, maar in feite komen ze vaak voor op de werkvloer. Je kunt uitglijden en vallen door een natte vloer, of gewoon omdat er een stuk puin op de grond ligt. Dit soort ongevallen komen veel voor op werkplekken. Ongevallen door uitglijden en vallen kunnen ernstige verwondingen veroorzaken, zowel bij werknemers als bezoekers. Gelukkig zijn er manieren voor bedrijven om dit soort risico’s te verminderen, inclusief het constateren van potentiële gevaren rondom werkplekken. Als je als werknemer uitglijdt en je lichaam verwond op een manier waardoor je niet meer in staat bent om te werken, dan is het het beste om de hulp in te schakelen van een juristenkantoor.

Ongevallen met bedrijfswagens

Ongevallen met bedrijfswagens zijn een van de meest voorkomende op de werkvloer. Ze doen zich voor wanneer werknemers in verband met hun werkzaamheden betrokken raken bij een ongeval tijdens het besturen van een bedrijfswagen. Meestal zijn deze ongevallen het gevolg van slechte gewoontes of afleiding tijdens het besturen van een voertuig. Veelvoorkomende oorzaken van ongevallen met bedrijfsvoertuigen zijn te hard rijden of afgeleid zijn tijdens het rijden. Verwondingen van werknemers bij deze ongevallen kunnen variëren van verwondingen zoals whiplash tot gebroken ledematen of zelfs hersenletsel.

Apparatuur defecten

Defecten aan apparatuur zijn een veelvoorkomende oorzaak van letsel op de werkplek. Dit kunnen gereedschap, apparatuur of machines zijn. Als deze niet goed worden onderhouden of worden gebruikt volgens het beoogde doel, kan deze defect raken en mogelijk ernstig letsel veroorzaken. Vaak is de werkgever dan aansprakelijk.