Zaken Maken
Image default
Auto-industrie

50 jaar geleden begon Toyota zijn Europese succesverhaal

50 jaar geleden begon Toyota zijn Europese succesverhaal met een bescheiden productiefaciliteit in Portugal. In 1971 opende Toyota hier – om precies te zijn in de Portugese plaats Ovar, ongeveer 45 kilometer onder de havenstad Porto – samen met de Portugese holding Salvador Caetano zijn eerste Europese fabriek die tegenwoordig bekendstaat als de ‘Ovar-fabriek’. Vandaag – een halve eeuw later – heeft Toyota meer dan tien miljard euro geïnvesteerd in zijn Europese productievestigingen en is het door heel Europa sterk vertegenwoordigd.

 

Trouw aan zijn filosofie van ‘produceren waar je verkoopt’, opende Toyota begin jaren 90 motor- en autofabrieken in het Verenigd Koninkrijk. Sindsdien heeft Toyota zijn aantal Europese fabrieken alleen maar uitgebreid en bezit het productiefaciliteiten in Frankrijk, Turkije, Tsjechië, Polen en Rusland – in totaal op negen locaties.

 

In 2010 was Toyota er vroeg bij met de Europese productie van een geëlektrificeerd model, namelijk de Toyota Auris Hybrid die toen bij Toyota Motor Manufacturing UK (TMUK) in productie ging. Tegenwoordig is nagenoeg 60 procent van het totale Europese productievolume een extra zuinige Hybrid (incl. Lexus).

Toyota Modellen

De 4 populairste Toyota-modellen zijn de Aygo, Yaris, CH-R en Corolla. Via Toyota Private Lease zijn ze alle vier voordelig te rijden voor een vast bedrag per maand.

Aygo

De Toyota Aygo is sinds zijn introductie in 2005 het kleinste model van Toyota, een zogenaamde supermini of stadsauto. De Aygo komt uit dezelfde fabriek als de Citroën C1 en de Peugeot 107 en deelt zijn techniek dan ook met deze twee zustermodellen. Auto’s in deze klasse heten niet voor niets stadsauto, want met een lengte van slechts 3,4 m is het met dit kleine, overzichtelijke model makkelijk manoeuvreren. Toyota Aygo Private Lease behoort tot de voordeligste manieren om auto te rijden. 

Yaris

De Toyota Yaris, die in 1999 de Toyota Starlet opvolgde, is een compacte hatchback in de klasse van de Volkswagen Polo. In navolging van de Prius heeft Toyota ook van de Yaris een versie met een extra elektromotor uitgebracht. Toyota hecht veel waarde aan veiligheid. De Yaris was het eerste model dat in dit segment de maximale score van vijf sterren haalde bij de botsproeven van EuroNCAP. Dat was onder meer te danken aan de toepassing van maar liefst negen airbags waaronder ook een ter bescherming van de knieën. Toyota Yaris Private Lease is aantrekkelijk voor iedereen die een voordelig en zorgeloos een nieuwe Yaris wil rijden.

Corolla

De Toyota Corolla is het meest geproduceerde automodel ter wereld. Met meer dan 40 miljoen stuks (tot en met 2013) is deze auto zelfs de Volkswagen Kever voorbijgestreefd. Dat productieaantal is gehaald dankzij de meer dan 40-jarige modelhistorie, want de Corolla kwam al in 1966 op de markt en is sinds die tijd ook bij ons leverbaar. Vanwege tegenvallende verkopen haalde de importeur de sedan in 2010 de Corolla uit het programma. Na een jarenlange afwezigheid is de Toyota Corolla sinds 2019 terug in Nederland. ’s Werelds meest verkochte auto aller tijden maakt een veelbelovende comeback, als opvolger van de Auris. Ook Toyota Corolla Private Lease is populair.

CH-R

Toyota’s zijn betrouwbare auto’s, maar ze staan niet bekend om hun aantrekkelijke uiterlijk. Met de C-HR wil het Japanse merk daar verandering in brengen.

De CHR heeft een wat futuristische en sportieve uitstraling, die de auto ook deels waarmaakt als je achter het stuur zit.

De C-HR is een verfrissende crossover van Toyota. Een moderne coupé met een strak, dynamisch design en een compact silhouet. Vanaf de lancering zijn er volop Toyota CH-R Private

 

Private Lease

 

Toyota modellen zijn met een laag maandbedrag populair in Toyota Private Lease. In het private lease maandbedrag zijn de kosten inbegrepen voor: wegenbelasting, all-riskverzekering, afschrijving, reparatie en onderhoud, bandenservice, internationale pechhulp.

Lease Aanbiedingen. 

Heb je besloten een private lease elektrische auto te gaan rijden? Gebruik dan een private lease-vergelijker om de beste deal te vinden voor jouw situatie. In een private lease-vergelijker filter je onder andere op het merk, type, budget, looptijd, brandstofsoort en het aantal kilometers dat je jaarlijks denkt te rijden. Door te vergelijken is in één overzicht duidelijk welke auto’s en aanbieders voldoen aan jouw wensen.

Sinds 1 juli 2020 is er een regeling waarbij je subsidie kunt aanvragen wanneer je een elektrische auto koopt, maar ook wanneer je een elektrische auto gaat private leasen. Deze Subsidieregeling Elektrische Personenauto’s Particulieren wordt ook wel SEPP genoemd. Ook voor een tweedehands elektrische auto is een subsidie mogelijk. Zowel nieuwe als tweedehands elektrische auto’s moeten aan strenge voorwaarden voldoen.