Zaken Maken
Image default
Zakelijke dienstverlening

Administratiekantoor voor zzp

Bent u recentelijk begonnen als zelfstandige? Of bent u al een tijdje bezig en krijgt u steeds meer opdrachten, met als gevolg dat u meer administratie heeft? In beide gevallen kan het aan te raden zijn om een ZZP administratiebureau in te schakelen. Dit brengt namelijk meerdere fijne voordelen met zich mee. In dit artikel gaan wij de verschillende voordelen bespreken. Ook geven wij enkele tips, wat hoe vindt u het juiste ZZP administratiebureau. En hoe weet u welke administratie u moet uitbesteden? Ook op die aspecten gaan wij wat dieper in. Lees daarom snel verder.

 

U houdt meer tijd over om te ondernemen

U bent niet zelfstandige geworden om de administratie te gaan doen. Tenzij u natuurlijk als

 

zelfstandige boekhouder aan de slag bent gegaan, maar dan had u ongetwijfeld dit artikel niet gelezen. U had dan prima uw eigen administratie kunnen doen. Maar voor veel andere ondernemingsactiviteiten geldt dit principe wel. Administratie is voor velen een last. Een klusje dat even gedaan moet worden, maar waar ze echt geen zin in hebben. U houdt dus ook meer tijd over wanneer u dit gaat uitbesteden aan een ZZP administratiebureau. U bent er weliswaar ook kosten aan kwijt, maar dankzij de vele tijd die u over heeft, is het mogelijk om deze kosten gemakkelijk terug te verdienen door te ondernemen.

 

Minder kans op boetes

Een ander voordeel van een ZZP administratiebureau is dat u daardoor minder kans op boetes heeft. De fiscale regeltjes in Nederland zijn zeer complex. Als u alles zelf gaat invullen, dan is de kans groter dat u zaken verkeerd gaat doen. Dit heeft tot gevolg dat u een naheffingsaanslag kunt krijgen en met eventuele controles is er zelfs kans op een boete. De Belastingdienst is dat wat betreft onverbiddelijk, dus het is aan te raden om dit uit te besteden aan een expert. U loopt dit risico dan niet en u kunt dan elke dag zorgeloos slapen. Dat is natuurlijk ook een fijn idee.

 

Tips

Er zijn ook bepaalde zaken waar u rekening mee moet houden bij het kiezen van de juiste boekhouder. Hieronder bespreken wij enkele aspecten.

– De kosten

Uiteraard is het voor u belangrijk om te weten welke kosten zijn verbonden aan de boekhouder. Dit is afhankelijk van verschillende factoren. Sommige boekhouders werken bijvoorbeeld met een uurtarief, maar er zijn ook verscheidene boekhouders die met vaste prijzen werken. U betaalt dan bijvoorbeeld een vast bedrag per jaar voor de aangifte inkomstenbelasting. De kosten zijn ook afhankelijk van hetgeen u graag wilt uitbesteden. Wilt u bijvoorbeeld alle administratie uit handen geven, of zijn er ook ngo wel bepaalde zaken die u zelf kunt doen. Dat zijn belangrijke zaken om rekening mee te houden.

– Een betrouwbare boekhouder

Het is uiteraard ook belangrijk dat u zaken gaat doen met een betrouwbare boekhouder. U geeft namelijk betrouwbare financiële gegevens uit handen en het is dan ook wel belangrijk dat daar op een gedegen manier mee om wordt gegaan. Op internet kunt u in de meeste gevallen verschillende recensies lezen. U krijgt dan een beter inzicht. Kijk niet alleen naar het aantal sterren, maar probeer ook verschillende ervaringen te lezen. Op die manier krijgt u een beter beeld. Op basis van die informatie kunt u vervolgens gepaste keuzes maken.

 

Meer informatie vindt u bij administratiekantoor ZZP administratiebureau.