Zaken Maken
Image default
Personeelszaken

Waarom executive search zo waardevol is

Executive search is een andere naam voor headhunting. Misschien heeft u wel eens van deze term gehoord. De term staat voor het zoeken naar de meest geschikte mensen voor bepaalde onderdelen binnen het management van een bedrijf. U kunt hier denken aan managers zelf, maar ook aan een CEO of een voorzitter Raad van Toezicht. Ook kan er op deze manier worden gezocht naar een Algemeen manager, een COO of een operationeel directeur. Maar wat is er zo speciaal aan deze functies dat er gebruik moet worden gemaakt van headhunting? En waarom kan er niet op een normale vacaturebank mensen worden gevonden voor deze functies? Limesearch is een van de bedrijven die Executive search aanbiedt en waar al veel bedrijven hun vertrouwen aan hebben gegeven.

Waarom headhunting?

Posities op managementniveau zijn zeer belangrijke functies binnen een bedrijf. Het zijn ook posities die lang niet iedereen kan vervullen. Voor dit soort functies is het noodzakelijk dat er een zekere mate van integriteit wordt nageleefd en dat de functies optimaal wordt uitgevoerd. Werknemers die deze functies uit kunnen oefenen zijn niet zomaar gevonden. Er dient een uitgebreide screening plaats te vinden en daarnaast dient er ook te worden gekeken naar de kwaliteiten van de kandidaten. Het is vaak natuurlijk niet de bedoeling om af te gaan op de CV of de motivatiebrief die er wordt geschreven. Er moet goed worden getest of dat deze kandidaten wel goed binnen de functies passen. Dit soort screenings worden gedaan bij een executive bureau zoals Limesearch.

Het verschil tussen een executive bureau en een vacaturebank

De reden dat er voor dit soort functies nooit gebruik wordt van gewone vacaturesites of reclame is omdat er bij dit soort bedrijven goede recruiters werken, maar die niet direct geschikt zijn voor het rekruteren van managers. Hiervoor zijn er speciale rekruters nodig, die ook wel headhunters worden genoemd. Deze werken vaak bij speciaal opgerichte bureaus zoals Limesearch waar ze zich enkel bezighouden met het aannemen van mensen die een functie binnen een bedrijf bekleden en van de salarisschaal boven de € 75000 ligt. Executive search is ook helemaal niet te vergelijken met een vacaturebank. Bij een vacaturebank bent u misschien gewend dat u via een website zelf op een aantal vacatures kunt reageren. Er worden een aantal vragen gesteld en u dient wat informatie over uzelf te versturen. Daarnaast dient u ook een CV en een motivatiebrief te sturen, waarna u eventueel kan worden uitgenodigd om op gesprek te komen. Dat is natuurlijk wanneer u voor een volgende ronde bent uitgenodigd. Dit is het moment waarop vele mensen wachten. Bij headhunters werkt het even anders. Bedrijven benaderen de headhunters zelf zodat zij op zoek kunnen gaan naar de meest geschikte kandidaten voor hun managementfuncties. Daarnaast volgt er een uitgebreide screening en wordt er ook altijd rekening gehouden met of de kandidaat niet alleen qua functie, maar ook qua persoonlijkheid binnen het bedrijf past.

Ben u ook op zoek naar een geschikte manager voor in uw bedrijf? Bekijk de mogelijkheden die Executive search u kan bieden. Limesearch is een van de bekkende namen op dit gebied. Bekijk de mogelijkheid die Limesearch u kan bieden.