Zaken Maken
Image default
Financiële diensten

Welke kredietverzekeringen zijn er allemaal?

Iedereen die goederen of diensten op rekening levert, komt in aanmerking om een kredietverzekering af te sluiten. Er zijn verschillende soorten kredietverzekeringen, zodat jij altijd een verzekering hebt die aansluit op jouw wensen. Toch kan het grote aanbod bij kredietverzekering Coface er ook voor zorgen dat je het moeilijk vind om de juiste soort verzekering af te sluiten. In dit artikel staan de verschillende soorten voor je op een rij.

Kredietverzekering per transactie of debiteur

Wanneer je slechts enkele hoge bedragen binnen krijgt per jaar, kun je ervoor kiezen om alleen deze transacties te verzekeren. Datzelfde geldt voor een specifieke debiteur. Wanneer je een klant hebt die steeds op rekening betaald, kun je alleen die klant selecteren om te verzekeren. Als je slechts een opdracht hebt die verzekerd moet worden, zijn deze verzekeringssoorten ideaal. Dit is een transactie- of debiteurenpolis.

Verzekering voor kleine en middelgrote bedrijven

Dit is de verzekering voor het mkb: de kleine en middelgrote bedrijven. Je kunt hierbij zelf aangeven welke omzet je wil verzekeren. Je kunt voor deze verzekering kiezen als je informatie over je klanten wil hebben, openstaande facturen wil laten incasseren en een schade-uitkering wil krijgen bij non-betalingen. Deze verzekering is ook prima voor beginners. Vaak komt hier een vaste jaarpremie bij kijken. Dit is de meest algemene verzekering; ook wel de omzetpolis genoemd.

Verzekering voor internationale bedrijven

Wanneer je in verschillende landen klanten hebt, is het slim om de verzekering voor multinationals af te sluiten. In ieder land is de politieke en economische situatie anders. In sommige landen is het onrustig en dit neemt extra risico met zich mee. De verzekering houdt de situatie per land goed in de gaten, zodat mogelijke exportrisico’s op tijd worden herkend. Voorbeelden van exportrisico’s zijn valuta risico’s en politieke en culturele belemmeringen. Ook wordt er gekeken naar de kredietwaardigheid van debiteuren; per land kan dat erg verschillen. Dit wordt dat ook de exportpolis genoemd.