Zaken Maken
Image default
Auto-industrie

De voordelen van zakelijk elektrisch leasen

Voor zakelijke doeleinden een elektrische auto leaen .Waarom is dat zo’n goed idee? Een goede wagen is een onmisbaar hulpmiddel voor zowat elke bedrijfsleider of werknemer. De wagen valt niet meer weg te deken uit de bedrijfswereld, maar dat wil niet zeggen dat je tegenwoordig nog altijd gebruik moet maken van een gewoon voertuig! Steeds meer bedrijven en werknemers vertrouwen immers op de duurzaamheid en kwaliteit van elektrische wagens, en kiezen er dan ook voor om een elektrische auto te leasen. Maar waarom zou je dat nu eigenlijk moeten doen?

 

Een elektrische wagen leasen voor zakelijke doeleinden: is dat een goed idee?

Elektrisch wagens leasen voor zakelijke doeleinden biedt heel wat voordelen op verschillende vlakken, daar bestaat geen twijfel meer over. Welke voordelen dat precies zijn, lees je hier:

1. Milieuvriendelijk rijden
Eerst en vooral maakt een elektrische wagen leasen het een stuk gemakkelijker om bij te dragen aan het milieu. Dat komt doordat zo’n voertuig geen CO2 uitstoot, waardoor het milieu veel minder belast wordt. Fossiele brandstoffen, die de basis vormen voor traditionele wagens en andere voertuigen, zorgen wel voor een hoge belasting van het milieu en worden door bedrijven en werknemers daarom steeds vaker gemeden.

2. Minder geld betalen
Nog een belangrijk voordeel van zo’n elektrische wagen leasen voor zakelijke doeleinden? Je vetaalt veel minder belastingen op je voertuig. De overheid heeft immers beslist dat mensen die duurzamer rijden door voor een elektrisch voertuig te kiezen, minder belastingen moeten betalen om zo het gebruik van dergelijke wagens te stimuleren. En dat is toch wel een goede motivatie.

3. Stil rijden is ook belangrijk
Dit voordeel wordt vaak over het hoofd gezien, maar het is er één dat toch wel heel wat mensen kan overtuigen. Elektrische wagens rijden doorgaans een stuk stiller dan gewone voertuigen, waardoor ze minder overlast bezorgen. Stillere wegen is iets wat iedereen wil, zeker in de stad of andere druk bewoonde gebieden. Een elektrische wagen leasen voor zakelijke doeleinden maakt dat mogelijk!

4. Minder onderhoud aan je wagen
Ook als je niet zo graag aan je wagen sleutelt en het liefst van al zo weinig mogelijk onderhoud doet, is een elektrische wagen leasen een goed idee. Bij traditionele voertuigen die op fossiele brandstoffen rijden, is het risico op een defect, schade of veroudering immers een stuk groter. Kiezen voor een elektrische wagen bespaart je dus niet enkel tijd op het vlak van onderhoud, maar ook garagekosten. Die lopen bij een gewone wagen immers al snel hoog op.

5. Je wagen snel opladen
Ten slotte is een elektrische wagen leasen een goede investering aangezien het erg gemakkelijk is om zo’n voertuig op te laden. Dit gebeurt doorgaans met een gewone stekker, die verbonden is met een stopcontact dat in een paal aan de voorzijde van je woning of bedrijf geïnstalleerd is. Ook gaat een batterij van een elektrische wagen erg lang mee, waardoor je na één laadbeurt tot wel 500 of 600 kilometer kunt rijden! zelektrische auto leasen zakelijk zelektrische auto leasen zakelijk zelektrische auto leasen zakelijk zelektrische auto leasen zakelijk