Zaken Maken
Image default
Industriële goederen en diensten

Een populaire werkplaatskraan: de wandzwenkkraan

Tegenwoordig kun je veel verschillende kranen krijgen, voor iedere werkplaats is er wel een kraan geschikt. Veel kranen zijn gemakkelijk in je werkplaats te zetten, hiervoor hoeven er geen grote aanpassingen gedaan te worden. Dit een groot voordeel als je erover denkt om een kraan aan te schaffen. Een kraan aanschaffen is een kostbare investering, maar juist omdat iedere kraan op jouw wensen afgesteld kan worden is het wel het overwegen waard. Een kraan wordt doorgaans voornamelijk gebruikt om middelgrote en zware voorwerpen op te tillen en vervolgens te verplaatsen. Een werkplaatskraan die tegenwoordig erg populair is, is de wandzwenkkraan. In dit blog vertellen we je wat meer over deze kraan.

 

Soorten

Van de wandzwenkkraan heb je twee soorten: de traditionele wandzwenkkraan en de pijlerzwenkkraan. De traditionele wandzwenkkraan kan tot twee ton tillen, de pijlerzwenkkraan kan tot drie ton tillen. De kranen werken via een hijsbalk die met motoraandrijving langs een geleiderail of een spoor kan bewegen. Dat is handig, want bij het hijsen van een zwaar voorwerp kan de haak op een bepaalde positie worden vastgezet. De hijsbalk beweegt dan niet. Wil je draaien? Dan draait deze in de richting van de haak voor een bepaalde hoek links of rechts.

 

Aanschaffen

Ben je op zoek naar een wandzwenkkraan? Zorg dan dat je je hijsbehoeften kent. Waarschijnlijk heb je een specifieke toepassing in gedachten en moet je kraan daarbij passen. Heb je erg zware lasten? Dan kun je beter investeren in een wandzwenkkraan. Heb je alleen maar lasten die een paar meter verplaatst moeten worden? Dan kun je beter gaan voor en andere werkplaatskraan. Bekijk ook de ruimte die je hebt voor een kraan en laat je daarna door een gespecialiseerd bedrijf adviseren over een kraan. Vervolgens kan deze op maat gemaakt worden en kun je meteen na installatie gebruik maken van de kraan.

https://www.adaklein.nl/wandzwenkkraan/