Zaken Maken
Image default
Boekhouding

De ideale kandidaat om de vacature in te vullen

Dat er op dit moment een tekort is aan personeel is geen geheim. Je hoort en ziet het overal. Vooral in de horeca en in de IT is dit het geval. Het aantal vacatures is in korte tijd heel snel gegroeid, waardoor het lastig is om ook zoveel mensen te krijgen die de vacatures vervullen. Toch is het wel hard nodig, anders gaat je bedrijf misschien wel failliet en dat is het laatste wat je wil. Hoe zorg je dat je de ideale kandidaat vindt om de vacature te vullen?

 

Vacature

Als eerste is het goed om zeer kritisch naar je eigen vacature te kijken. Je moet kijken of de vacature de gewenste doelgroep aanspreekt en of de functietitel aantrekkelijk genoeg is voor deze doelgroep. Jouw ideale kandidaat laat zich niet zo gemakkelijk overtuigen, de generatie van tegenwoordig wil een goede afwisseling tussen werk en privé. Het is belangrijk dat je daarnaast je vacaturetekst kort houdt. Jouw ideale kandidaat wil alles snel kunnen lezen en bekijkt de informatie bovendien vaak op de smartphone. Doordat dit scherm kleiner is moet er vaker gescrold worden. Het is ook heel belangrijk dat de tekst uniek is en dat je de salarisindicatie weergeeft.

 

Onderscheidend

Wat ook meehelpt om de ideale kandidaat te vinden is door een onderscheidende werkgever te zijn. Je bent uniek in de markt en alleen al daarom wil jouw ideale kandidaat bij jou werken. Je laat zien wat je doet als organisatie, maar je laat ook goed zien wat je als organisatie te bieden hebt aan jouw ideale kandidaat.

 

Persoonlijk

Daarnaast is het belangrijk dat je recruitment IT of horeca persoonlijk is. Het werven van personeel wordt namelijk steeds persoonlijker en jouw ideale kandidaat wil ook persoonlijk worden aangesproken. Het is een idee om een recruitment IT of horeca dag te organiseren. Op die manier krijgt jouw ideale kandidaat een goed gevoel bij je organisatie en kunnen jullie daar al in gesprek raken.

https://www.newskool.nl/recruitment-it-personeel/