Zaken Maken
Image default
Informatietechnologie

Dit is waarom een systeembeheerder onmisbaar is voor jouw bedrijf

De kans dat ook jouw bedrijf één of meerdere systeembeheer vacatures heeft uitstaat, die is natuurlijk ontzettend groot. In de wereld waar IT de motor is van een gemiddeld bedrijf, kunnen we dus niet meer zonder. Een systeembeheerder is een belangrijk lid van het IT-team van een bedrijf, omdat ze verantwoordelijk zijn voor het beheren en onderhouden van de computer- en netwerk infrastructuur van het bedrijf. Ze zijn daarom onmisbaar voor het soepel laten functioneren van het bedrijf. Om je een idee te geven wat het belang van een systeembeheerder is en welke werkzaamheden hij of zij allemaal uitvoert, vertellen we je er in dit artikel wat meer over.

 

De werkzaamheden van een systeembeheerder

Afhankelijk van het type bedrijf, zijn er verschillende gradaties waarin een systeembeheerder kan werken. Het is dus ook niet vreemd dat de grotere bedrijven PHP, Python of JAVA vacatures hebben uitstaat. Omdat iedereen zijn of haar eigen specialisme heeft, is het goed te weten wat je nu daadwerkelijk zoekt. Enkele van de werkzaamheden die worden uitgevoerd door een systeembeheerder zijn:

 

  • Het installeren, configureren en onderhouden van servers, computers en andere IT-systemen.

 

  • Het oplossen van technische problemen die zich voordoen met de IT-systemen.

 

  • Het beheren van gebruikersaccounts, toegangsrechten en beveiliging van het netwerk.

 

  • Het bijhouden van software licenties en hardware onderhoudscontracten.

 

  • Het uitvoeren van backups en herstelprocedures voor het geval dat er iets misgaat met de IT-systemen.

 

Een systeembeheerder is dus onmisbaar omdat ze ervoor zorgen dat de IT-systemen van het bedrijf correct functioneren, problemen oplossen en ervoor zorgen dat het bedrijf voldoet aan de vereiste beveiligingsnormen. Als er iets misgaat met de IT-systemen van het bedrijf, kan dit leiden tot productiviteitsverlies en financiële verliezen. Een goede systeembeheerder kan dit voorkomen door proactief problemen op te sporen en op te lossen voordat ze tot grote problemen leiden.