Zaken Maken
Image default
Informatietechnologie

Spraakherkenning

Spraakherkenning of spraakherkenning is een computer softwareprogramma of hardware-apparaat dat menselijke spraak kan herkennen en interpreteren. Het is een methode om een ​​apparaat te besturen of bestellingen uit te voeren zonder dat er een toetsenbord of muis nodig is. Je hebt een computer met een geluidskaart en een microfoon of een headset nodig om spraakherkenning te gebruiken. Andere gadgets zoals smartphones worden geleverd met alle essentiële ingebouwde hardware. De software die je gebruikt, moet ook spraakherkenning ondersteunen. Of je kunt Dragon naturallyspeaking software installeren als je overal spraakherkenning wilt gebruiken.

Voordelen van spraakherkenning

Degenen die spraakherkenning apparaten gebruiken, zeggen dat ze deze in hun normale leven hebben geïntegreerd. Meer mensen voelen zich op hun gemak bij het spreken in hun telefoon of smart hub. Het is het type trend dat waarschijnlijk aan kracht zal winnen. Het is ook niet alleen voor persoonlijk gebruik. Een toenemend aantal bedrijven gebruikt spraakherkenningstechnologie om de efficiëntie en nauwkeurigheid van de klantenservice te verbeteren. De juridische sector is een voorbeeld van de aanzienlijke voordelen van spraakherkenning. Het wordt door advocaten gebruikt om kritieke vergaderingen te dicteren, die ze vervolgens omzetten in documenten. Dit bespaart hen niet alleen tijd, maar zorgt er ook voor dat alle gegevens correct worden vastgelegd. Het is ook nuttig bij dagelijkse activiteiten. Velen van ons hebben smartphones of thuishub-apparaten met virtuele assistenten. Het stelt ons in staat om onze boodschappenlijstjes en dagelijkse taken te dicteren. Of eigenlijk alles wat we willen onthouden. Het is sneller en efficiënter dan het zelf opschrijven. Ga naar http://spraakherkenning.nl/ voor meer informatie over spraakherkenningssoftware!

Spraakherkenningssystemen

Er zijn verschillende soorten stemherkenning systemen. De meest gebruikte is het natuurlijke taalsysteem. Het is een type spraakherkenning dat niet alleen de stem kan herkennen, maar ook kan reageren op vragen of andere vragen. De volgende zijn het luidspreker afhankelijke systeem en het luidspreker onafhankelijke systeem. De eerste vereist training voordat deze volledig kan worden gebruikt, terwijl de laatste dat niet doet. De laatste is discrete spraakherkenning. Hier moet de gebruiker tussen elk woord stoppen om de spraakherkenning elk woord te laten herkennen.