Zaken Maken
Image default
Boekhouding

Een woning in opkomst: het tiny house

Tegenwoordig zijn er huizen in alle soorten en maten, maar dat niet alleen. Wie wil starten op de woningmarkt komt er al snel achter dat een hypotheek krijgen lastig is. Hypotheken worden vandaag de dag niet meer zomaar gegeven. Heb je je droomhuis gezien? Dan moet je bovendien ook nog eens flink wat budget hebben, want er wordt hoog overboden. Toch lijkt daar de laatste jaren steeds meer een oplossing voor te komen, zeker voor starters. Een woning in opkomst biedt de oplossing: het tiny house.

 

Wat is het?

Een tiny house is letterlijk een klein huis als je dit vrij gaat vertalen. Die naam heeft het huis niet voor niks, want het huis is klein van formaat. De woonoppervlakte wat je maximaal kan hebben in dit kleine huis is 50 m2. Dan heb je een heel ruim tiny house, want de meeste huisjes zijn kleiner en hebben gemiddeld maar 28 m2 woonoppervlak. Naast dat het formaat belangrijk is voor het tiny house, is er niet veel meer dan dat wat belangrijk is. Het huisje mag namelijk iedere vorm hebben die je wil en je kan zelf kiezen in welke stijl. Je kan bijvoorbeeld kiezen voor modern of industrieel. Ook de inrichting is vrij te kiezen.

 

Waarom?

Maar waarom zou je in zo een huisje willen wonen? Dat kan om een aantal redenen zijn. Je hebt bijvoorbeeld minder geld nodig om in dit huisje te wonen. Naast dat de aanschafkosten lager zijn, betaal je ook een stuk minder stookkosten. Doordat in een tiny house minder grondstoffen nodig zijn woon je ook nog eens in een milieubewust huis als je kiest voor tiny. Wil je voor het tiny huis geen hypotheek afsluiten? Dan kan je voor een goedkope persoonlijke lening gaan. Je leent bij een goedkope persoonlijke lening wel geld, maar je hebt geen hele hoge lening zoals bij een hypotheek.

https://www.frisia.nl/onze-leningen/persoonlijke-lening/goedkoopste/