Zaken Maken
Image default
Detailhandel

Tips om de veiligheid op de werkvloer te vergroten

Werken is een essentieel onderdeel van het leven. Met het salaris kunnen we onszelf onderhouden en helpen de economie. Werknemers moeten productief zijn op het werk, maar ze moeten er ook voor zorgen dat hun veiligheid geen gevaar loopt. Je moet bijvoorbeeld een Dassy werkbroek en andere veiligheidsuitrusting dragen. Hier zijn enkele tips die je kunt gebruiken om de veiligheid op je werkplek te vergroten.

Werk niet met chemicaliën zonder de juiste uitrusting

Het is belangrijk dat je bij het omgaan met chemicaliën de juiste uitrusting draagt, zoals een werkbroek dames. Het dragen van een beschermend masker, handschoenen en kleding minimaliseert het risico op blootstelling aan giftige chemicaliën. Je moet bijvoorbeeld lange mouwen en broeken dragen in plaats van korte mouwen en korte broeken, vooral als je in een industriële omgeving met chemicaliën werkt. Bestaat er een kans dat je met vloeistof wordt bespat of dat er vloeistof op je huid komt? Vergeet dan niet om rubberen laarzen te dragen die ook waterbestendig zijn.

Houd altijd een EHBO-doos in de buurt

EHBO-dozen zijn een essentieel ‘gereedschap’ voor elke werkplek. Ze moeten op een veilige plaats worden bewaard. Dit kan een gereedschapskist of bureaulade zijn. Daarnaast moeten ze  worden gevuld met alle benodigde items. Controleer regelmatig je EHBO-doos om er zeker van te zijn dat deze nog in goede staat is en dat alles aanwezig is.

Vermijd werken in het donker

Je moet proberen om zo min mogelijk in het donker te werken. Wanneer je in het donker werkt is je zicht niet zo goed als overdag. Dit betekent dat de kwaliteit van je werk eronder kan lijden, wat kan leiden tot ongevallen door slecht zicht. Probeer indien mogelijk een lichtbron zoals een elektrische lamp of zaklamp te gebruiken terwijl je zwaar werk doet en tijdens bepaalde taken gereedschap of apparatuur verplaatst.

Draag comfortabele schoenen met goede ondersteuning

Het is belangrijk om schoenen te dragen die comfortabel en ondersteunend zijn. Als je hoge hakken of schoenen met een gladde zool draagt, kun je struikelen en vallen. Dit kan leiden tot verwondingen zoals verstuikingen, gebroken botten of hersenschudding. Vermijd ook het dragen van strakke schoenen. Ze geven je voeten niet genoeg bewegingsruimte en kunnen leiden tot voetpijn door blaren of eeltvorming op de onderkant van je voet.

 

https://proforto.nl/