Zaken Maken
Image default
Detailhandel

6 onmisbare dingen voor een ergonomische thuiswerkplek

Thuiswerken? Ja, graag! Steeds meer werkgevers én werknemers zien de voordelen in van een werkweek die verdeeld is over thuis en kantoor. Daarnaast zijn er meer zzp’ers dan ooit. Ook zij werken in de meeste gevallen vanuit huis. Hoe zorg je ervoor dat je ook thuis op een verantwoorde, gezonde manier aan de slag gaat? Met deze zes artikelen richt jij je thuiswerkplek ergonomisch in.

Bureaustoel met goede ondersteuning

Een goede houding begint bij goed zitten. Zonder een goede bureaustoel is je thuiswerkplek dus niet compleet. Hij ondersteunt je lichaam, stimuleert rechtop zitten en biedt tegelijkertijd voldoende comfort. Let goed op de verstelbaarheid, want je wilt hem zoveel mogelijk naar jouw lichaam kunnen aanpassen. Controleer daarnaast of de bureaustoel geschikt is voor mensen van jouw lengte en gewicht.

Ruimtebesparende computerhouder

Werk je met een computerkast? Dan neemt deze vaak flink wat ruimte in op je bureau. Het gevolg? Weinig ruimte op je bureau en een beperking van je bewegingsmogelijkheden. Een CPU houder is dan het ideale hulpmiddel. Hiermee hang je je computerkast netjes onder het bureau, uit het zicht én uit je bewegingsruimte. Zo kun je altijd de beste houding aannemen terwijl je achter je bureau zit.

Laptopstandaard om rechtop te zitten

Werken op een laptop is populairder dan ooit, maar het risico op een slechte houding is hier helaas nog groter. Voorovergebogen typen is immers niet bevorderlijk voor je rug en schouders. Door je laptop op een laptop standaard te zetten, komt deze precies op ooghoogte. Je kijkt recht tegen het scherm aan en vermindert zo de kans op pijnklachten.

Ergonomische muis met natuurlijke grip

Bij gebruik van zowel een computerkast als een laptopstandaard heb je een externe muis nodig om je apparaat te bedienen. Wil je vervelende klachten aan je duim of pols voorkomen? Kies dan direct een speciale, ergonomische muis. Deze ligt op een natuurlijke manier in je hand en biedt ondersteuning aan je pols. Je weet wat ze zeggen: voorkomen is beter dan genezen!

Ergonomisch toetsenbord voor de juiste ondersteuning

Ook toetsenborden zijn verkrijgbaar in een ergonomisch verantwoord design. Deze hebben vaak een lichte curve en pootjes onderop, zodat je handen in een zo natuurlijk mogelijke houding kunnen typen. Sommige varianten hebben zelfs een ingebouwde polssteun voor maximale ondersteuning.

Bovenstaande artikelen vormen de basis voor het ideale thuiskantoor, maar je kunt nog veel verder gaan. Er zijn namelijk veel meer ergonomische producten waar je baat bij kunt hebben. Wat dacht je van een voetensteun om je vanaf de grond te helpen om rechtop te zitten? Of zelfs een hoog-laag bureau, waarmee je zowel staand als zittend kunt werken? De mogelijkheden zijn eindeloos!

Je thuiswerkplek inrichten zonder diep in de buidel te tasten, doe je overigens bij webshops met een compleet assortiment kantoorartikelen, zoals 123inkt.nl. Hier bestel je alles voor jouw werkplek op één website – wel zo handig.