Zaken Maken
Image default
Marketing en reclame

Feitjes over de billboards op times square.

Times square New York, wie kent het niet. Het is één van de meest druk bezochte toeristische attracties ter wereld. Voornamelijk bekend om zijn beroemde gevelreclame en led wall

Per dag bezoeken gemiddeld zo’n 300 tot 400.000 mensen times square. Het is dan ook geen verrassing dat adverteren op een van die billboards op times square ontzettend duur is. De prijs van een led wall of billboard op times square is afhankelijk van de grootte van de gevel, de precieze locatie en zichtbaarheid van het billboard. Prijzen variëren van zo’n 5 tot 50.000 Amerikaanse dollars per dag. Onthoud wel dat de reden voor deze hoge prijzen de grote zichtbaarheid is. Wanneer je billboard honderdduizenden keren per dag wordt gezien loopt dit na een aantal dagen al in de miljoenen. Hier kan bijna geen ander platform tegenop. 

Het duurste billboard op Times Square is het grote scherm op 1535 broadway. Het billboard is maarliefst 8 verdiepingen hoog. He billboard werd in 2014 voor het eerst gebruikt met een advertentie door Google.

Waarom hangt time square vol met led walls en billboard?

Deze vraag hebben we eigenlijk al een beetje beantwoord. Het is een van de meest bezochte toeristische plekken op aarde. Veel toerisme en veel verkeer komt er dagelijk op dit kruispunt voorbij. Het wordt natuurlijk niet voor niets de crossroads of the world genoemd. De eerste elektronisch gestuurde advertentie op times square dateert van 1904.

Waar moet een goede billboard reclame aan voldoen?

Als het om billboard reclame gaat is het belangrijkste dat het een pakkende reclame betreft. Gebruik duidelijke beelden en teksten. Probeer je hierbij te beperken tot 1 duidelijke boodschap per reclame en zorg dat je merk goed naar voren komt. Bedenk dat mensen je reclame meestal niet meer dan een paar seconden zien. 

https://www.cleary.nl/maatwerk-oplossingen/led-wall/