Zaken Maken
Image default
Bedrijven en samenleving

PTSS en Letselschadevergoeding: dit moet u weten

PTSS en Letselschade: Schallenberg Letselschade helpt

Bij Schallenberg Letselschade begrijpen we de enorme impact die PTSS (Posttraumatische Stressstoornis) kan hebben op het leven van veteranen, militairen, politieagenten en brandweerlieden. Onze specialisten staan klaar om u te helpen bij het verkrijgen van een letselschadevergoeding zonder kosten, dankzij ons no cure no pay-principe.

Wat is PTSS?

PTSS ontstaat vaak na een traumatische gebeurtenis, zoals een ernstig ongeval of het meemaken van geweld. Symptomen zijn onder andere herbelevingen, slaapproblemen, angst en prikkelbaarheid. Voor velen wordt het dagelijks leven hierdoor aanzienlijk bemoeilijkt.

Burnout en PTSS erkenning als Beroepsziekte

Het erkennen van PTSS als beroepsziekte is essentieel voor het verkrijgen van een vergoeding. De diagnose kan worden gesteld door een bedrijfsarts, huisarts, psycholoog of psychiater. Vervolgens kan een verwijzing naar een gespecialiseerd centrum, zoals het Psychotrauma Diagnose Centrum (PDC), plaatsvinden. Het Team Beroepsrisico helpt bij het formeel erkennen van PTSS als beroepsziekte bij de Nationale Politie.

Schadevergoeding

Er zijn diverse vergoedingen waar u aanspraak op kunt maken, zoals loondoorbetaling, medische kosten en smartengeld. Echter, de procedures kunnen complex en tijdrovend zijn. Onze casemanagers begeleiden u door het gehele proces en zorgen ervoor dat u krijgt waar u recht op heeft.

Restschade

Naast de directe kosten zijn er vaak bijkomende schadeposten, zoals huishoudelijke hulp, tuinonderhoud of aanpassingen aan de woning. Ook de beperkingen in uw levensstijl, zoals het niet meer kunnen genieten van vakanties, kunnen als restschade worden erkend.

Nieuw Vergoedingsstelsel

Sinds 1 januari 2019 is er een nieuw stelsel voor volledige schadevergoeding bij beroepsincidenten van kracht. Dit stelsel biedt een bredere compensatie voor zowel materiële als immateriële schade, hoewel discussies over de hoogte van vergoedingen en aansprakelijkheid vaak voorkomen.

Schallenberg Letselschade

Bij Schallenberg Letselschade zetten we ons in voor uw rechten en welzijn. Wij nemen de juridische zorgen uit handen, zodat u zich kunt richten op herstel. Onze no cure no pay-aanpak betekent dat u geen financiële risico’s loopt.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis consult en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het verkrijgen van de schadevergoeding die u verdient.

Ook Voor Ondernemers

Schallenberg Letselschade staat niet alleen particulieren, maar ook ondernemers kosteloos bij in het claimen van de juiste schadevergoeding of smartengeld. Voor consumenten gaat het vaak om verkeersongevallen, terwijl we voor werkgevers kosten kunnen vergoed krijgen als een medewerker door onvoorziene omstandigheden niet meer kan werken.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een gratis consult en ontdek hoe wij u kunnen helpen bij het verkrijgen van de schadevergoeding die u verdient.

Schallenberg Letselschade Enschede

Telefoon: 053-8900945

E-mail: info@schallenbergletselschade.nl

Bij ons staat uw welzijn voorop. Laat ons u helpen de gerechtigheid te krijgen die u verdient en de juiste PTSS schadevergoeding!

https://schallenberg-letselschade.nl/