Zaken Maken
Image default
Elektronica en elektriciteit

3 manieren om je laptop goed op te bergen

Zet je laptop uit voordat je hem opbergt. Dit is belangrijk omdat het uitschakelen van je laptop schade aan de harde schijf en andere componenten helpt voorkomen. Hoe minder tijd je besteedt aan het gebruik van je laptop, hoe beter. Laptop opslag gaat over het beschermen van je laptop tegen schade. Bewaar het niet in je auto, tas of rugzak. Je kunt beter een laptoptas dames gebruiken om je laptop veilig en beschermd te houden. Deze laptop tassen zijn speciaal gemaakt om je laptop te beschermen.

Koppel alle randapparatuur los

Wanneer je klaar bent met je laptop, moet je niet vergeten om alle randapparatuur los te koppelen. Dat betekent dat je alle kabels, apparaten, harde schijven en luidsprekers  los moet koppelen. Je moet ook de hoofdtelefoon en alle externe batterijen loskoppelen die op de laptop zijn aangesloten. Je kunt nog een stap verder gaan en alle accu’s of voedingsadapters verwijderen voordat je je laptop opbergt. Daarna kun je er zeker van zijn dat je laptop veilig kan worden opgeborgen in de laptophoes.

Even laten afkoelen

Je moet je laptop laten afkoelen voordat je deze opbergt. Hierdoor kunnen de interne componenten van je laptop een stabiele temperatuur bereiken en wordt het risico op schade verminderd. Laat je laptop ook na gebruik afkoelen. Dit helpt oververhitting en warmte gerelateerde schade in de toekomst te voorkomen. Bovendien moet je je apparaat ook de tijd geven om af te koelen voordat je deze opnieuw oplaadt. Dit is vooral het geval als je gedurende een lange periode krachtige programma’s zoals videobewerkingssoftware hebt gebruikt.

Het toetsenbord en scherm schoonmaken

Het is belangrijk om het toetsenbord en scherm van de laptop schoon te houden. Gebruik een vochtige doek om het toetsenbord schoon te maken, maar gebruik geen schoonmaakmiddelen of alcohol. Gebruik voor het reinigen van het scherm een ​​zachte doek en veeg voorzichtig in rechte lijnen van boven naar beneden. Gebruik nooit vloeistoffen op beide delen van je laptop. Gebruik nooit een föhn om je laptop te drogen, want dit kan hem beschadigen en leiden tot andere problemen zoals oververhitting.