Zaken Maken
Image default
Elektronica en elektriciteit

3 voordelen van led verlichting in een loods

Beheerders en eigenaren van loodsen besteden misschien niet veel aandacht aan verlichting. Als ze goed genoeg kunnen zien, nemen ze misschien aan dat de verlichting alles doet wat ze kan en moet doen. Maar hoogwaardige verlichting in commerciële en industriële ruimten kan zoveel meer doen dan energiebesparing opleveren. Schreder led verlichting loods is daar hét voorbeeld van.

Verlichting beïnvloedt de efficiëntie van werkzaamheden en het moreel en de productiviteit van werknemers. Slechte verlichting kan ook nog eens ernstige veiligheidsproblemen opleveren. Dit is vooral het geval als de loods wordt verlicht door verouderde armaturen. Upgraden naar LED verlichting kan een grote impact hebben op loodsen in het bijzonder.

Energie-efficiëntie

Misschien wel het belangrijkste voordeel dat Schreder led verlichting in een loods biedt, is hun lagere energieverbruik in vergelijking met oudere soorten verlichting. LED’s hebben slechts een fractie nodig van de energie die traditionele lampen verbruiken en kunnen al snel aanzienlijke besparingen opleveren in de energiekosten. Voor eigenaren en beheerders van grotere commerciële gebouwen is het gemakkelijk om het energiebesparingspotentieel te zien in het vervangen van een grote hoeveelheid armaturen. 

Bovendien heeft het vervangen van oude armaturen door LED-armaturen het extra voordeel dat het bijdraagt aan de milieuvriendelijkheid van een faciliteit door het verminderen van het verbruik van natuurlijke hulpbronnen en de geproduceerde emissies. Dit is een hoge prioriteit voor veel belanghebbenden en klanten van een bedrijf en kan de reputatie van een bedrijf op de markt verbeteren.

Een ander voordeel van het gebruik van LED’s ten opzichte van traditionele lampen is dat LED’s minder warmte genereren. Dit maakt het gemakkelijker om een grote faciliteit koel te houden in de zomer – nog een manier waarop LED’s een bedrijf energie-efficiënter kunnen maken.

Eenvoudige installatie en onderhoud

Voordat je terugdeinst voor het vooruitzicht om alle armaturen te vervangen door LED’s, moet je weten dat het LED installatieproces is ontworpen om eenvoudig en snel te zijn. Dat betekent dat je de voordelen van de upgrade krijgt zonder de uitvaltijd. Ze vereisen minder gereedschap. Dat betekent dat het proces voor de installateurs snel, eenvoudig en ergonomisch vriendelijk is. Dat verkort de tijd dat de loods buiten gebruik is. De tijdsbesparing stopt niet na de installatie. Met LED verlichting is het onderhoud drastisch verminderd.

Thuis een doorgebrande lamp vervangen is niet zo’n groot project. Maar dat verandert wanneer de lamp tientallen meters boven je hoofd hangt en een lift en toegewijd onderhoudspersoneel tijd nodig hebben om hem te vervangen. En dan is er nog de verstoring van de normale gang van zaken als een ruimte niet kan worden gebruikt totdat de verlichting weer brandt.

Dat is nog een reden waarom LED-verlichting zinvol is in grote industriële ruimtes. Hun typische levensduur kan oplopen tot 100.000 uur – wat neerkomt op meer dan 11 jaar! Dit betekent dat je niet zo veel tijd en geld kwijt bent aan het vervangen van lampen. Dat kan snel oplopen als je denkt aan het aantal vierkante meters dat wordt verlicht en de manuren die nodig zijn voor elke vervanging.

 

Betere verlichting voor meer veiligheid & productiviteit

De veiligheidsvoordelen van LED zijn aanzienlijk. Als werknemers hun weg zoeken in het magazijn, kunnen lastige gebieden zoals gangpaden, trappen, loopbruggen en hoeken met veel verkeer helder verlicht worden om botsingen te voorkomen en navigatie te vergemakkelijken.

De meeste LED-armaturen genereren koel, wit licht dat dichter bij natuurlijk daglicht staat dan dat van andere lampen. Als gevolg daarvan zijn ze een uitstekende keuze voor werkomgevingen. Het koele licht van LED’s biedt meer contrast zodat werknemers verschillen kunnen zien in waar ze mee bezig zijn, bijvoorbeeld tussen zwart en marineblauw. In een magazijnomgeving kan dat betekenen dat bestellingen nauwkeuriger kunnen worden uitgevoerd of onderdelen correct kunnen worden geïdentificeerd.

De kwaliteit van het licht in een werkruimte beïnvloedt hoe productief werknemers kunnen zijn. LED’s veroorzaken minder snel vermoeide ogen, wat kan bijdragen tot hoofdpijn en vermoeidheid. Bovendien voelen werknemers zich energieker en tevredener met de omgeving wanneer ze in een goed verlichte ruimte werken.