Zaken Maken
Image default
Zakelijke dienstverlening

Wat te doen met de oude apparatuur van uw bedrijf?

Heeft u een eigen bedrijf en een overschot aan hardware, zoals computers laptops of telefoons? Dan is het misschien interessant om deze oude apparatuur te laten opkopen door een professioneel IT bedrijf. Waarom? Dat leggen we u verder in deze blog uit.

Overschot aan apparaten

Als bedrijf moet u mee gaan met de tijd wat resulteert in het steeds weer vernieuwen van de apparatuur. Helaas betekent dit ook dat er oude apparaten blijven staan die niet meer worden gebruikt. Deze apparaten staan ergens stof te happen of kunnen zelfs in de weg staan. De vraag is dan ook wat doet u met deze apparatuur. Het is namelijk enorm zonde om de apparatuur daar maar te laten staan. Oude apparatuur heeft restwaarde en kan voor anderen nog zeer waardevol zijn. Kies er daarom dus voor om deze apparaten te laten opkopen door een IT opkoper. Verder worden enkele voordelen voor uw bedrijf genoemd als u hiervan gebruik maakt.

Financieel voordelig

Als u ervoor kiest om de apparatuur te laten staan mist u de aantrekkelijke restwaarde die een IT koper geeft. Apparaten worden snel minder waard door de afschrijving en door de vele nieuwe apparaten die op de markt komen. Het is daarom als bedrijf belangrijk om zo snel mogelijk de apparatuur te verkopen en te profiteren van een restwaarde die zo hoog mogelijk is. Een voordeel van het laten opkopen door een IT professioneel, is dat u een vrijblijvende waardebepaling kan laten doen. Dit betekent dat de IT professional kijkt naar de apparatuur en daar een offerte voor aan maakt. Hier kunt u mee akkoord gaan, maar als u de prijs niet voldoende vind kunt u het ook afkeuren. U zit dus nergens aan vast.

Gemak

U kunt ervoor kiezen om zelf de apparaten te gaan verkopen. U zult in veel gevallen een hoger bedrag krijgen dan als u dit laat doen door een IT bedrijf, maar het gaat u ook meer tijd kosten. Een IT opkoper verzorgt namelijk het hele proces. U kunt in een korte tijd van een groot deel van de oude apparaten af zijn zonder zelf iets te ondernemen. De IT partij komt namelijk de apparatuur op locatie ophalen en u heeft er verder geen omkijken meer naar. Ideaal toch?

IT

Uw data is veilig!

Een datalek is waar iedere ondernemer bang voor is. Al die gevoelige data die zomaar op straat komt te liggen is iets wat u altijd wilt voorkomen. Een van de grootste oorzaken van datalekken is het achterblijven van data op apparaten die worden weggedaan. Misschien heeft u een slimme IT’er in dienst, maar in veel gevallen wordt de dataverwijdering niet zorgvuldig gedaan. Door de hardware te laten opkopen door een IT’er hoeft u hier ook niet bang voor te zijn. De data wordt voor u verwijderd of vernietigd. Deze It partijen hebben hier bepaalde software en apparaten voor. Als dit is gebeurd krijgt u ook een bewijs of certificaat van de dataverwijdering.

Waar moet de apparatuur aan voldoen?

Helaas kunt u niet elk product laten opkopen door een IT opkoper. Ten eerste moet de apparatuur zakelijk zijn en dus niet particulier. Dit is omdat er minimaal 10 eenheden moeten worden verkocht om in aanmerking te komen. Heeft u onder de 10 apparaten? Dan kunt u deze niet verkopen aan een IT opkoper. Incomplete of kapotte apparaten worden ook niet opgekocht. Het is niet erg als de apparaten niet zo snel meer zijn als vroeger, maar als deze helemaal niet mee kunnen worden gebruikt worden ze afgewezen. Kabels, muizen en toetsenborden worden ook niet aangekomen. Wilt u meer weten? Neem dan contact op met een IT professional en vraag om een gratis adviesgesprek. Een aanrader is om in gesprek te gaan met CTC IT Solutions. Dit is een IT opkoper met een schat aan ervaring met computers opkopen.