Zaken Maken
Image default
E-commerce

Kokosmat op maat

Je wilt graag een nieuwe deurmat op maat in jouw huis, maar je weet nog niet zo goed wat voor mat past in jouw huis. Overweeg eens een kokosmat! Deze mat is, zoals de naam al zegt, gemaakt van kokosvezels. Deze zitten aan de buitenkant van de kokosnoot. Dit zorgt voor een natuurlijke mat met grove, robuuste borstels. Hier kun je dus makkelijk je voeten aan afwegen. Gebruik hem wel alleen binnen, want de vezels kunnen niet zo goed tegen vocht.

 

Duurzaam en makkelijk in gebruik

Een kokosmat oogt niet alleen heel natuurlijk, maar is ook nog eens duurzaam in gebruik. Doordat de vezels heel stevig zijn, slijt de mat niet snel en blijven ze altijd omhoog staan. Zo krijg je dus goed al het zand en vuil van jouw schoenen af. De mat vervolgens schoonmaken is ook makkelijk te doen. Gewoon regelmatig stofzuigen en af en toe schoonmaken met water. Neem hiervoor een grove borstel, maak deze wat nat met water en soda en wrijf dit vervolgens in de mat. Hiermee verleng je ook de levensduur van jouw mat.

Verschillende kleuren

Het kan natuurlijk zijn dat je liever geen natuurlijk bruine mat in jouw huis wilt. Het past natuurlijk ook niet bij elk interieur. Gelukkig kan je ook kokosmatten in andere kleuren krijgen, zoals bordeauxrood, zwart of donkerbruin. Zo heb je altijd een mat die in jouw interieur past. Je kan zelfs jouw kokosmat echt eruit laten springen door voor een felrode kleur te kiezen.

Op maat

Een standaardmaat past mogelijk niet op de plek waar je de mat neer wilt leggen. Gelukkig is een kokosmat op maat maken vaak ook mogelijk. Je kant hierbij de lengte, breedte en de dikte van jouw deurmat kiezen. Hierdoor kan je de mat perfect aan laten sluiten bij de deur.

Houd voor de dikte rekening met hoe jouw deur opent. Als je mat onder een openslaande deur komt te liggen, is het vaak het beste om in elk geval drie millimeter speling te houden tussen je deur en de mat. In een uitsparing is het vaak het mooiste als de mat ongeveer drie millimeter boven de vloer uitsteekt.

Een kokosmat op maat voor ieder interieur

Met een kokosmat heb je een mat die lang meegaat en daarnaast gemaakt is van natuurlijk materiaal. De kokosvezels die gebruikt worden zijn dan ook nog eens heel milieuvriendelijk. Diezelfde vezels zorgen ook voor geluidsdemping en zijn schimmel- en rotbestending. Daardoor gaan ze ook lang mee. Van nature zijn deze matten al mooi en subtiel, maar met een andere kleur kunnen ze ook echte blikvangers zijn. Kortom: een kokosmat is de perfecte deurmat voor ieder interieur.

https://www.deurmatdirect.nl/kokosmatten