Zaken Maken
Image default
E-commerce

Tips voor het kopen van een combimagnetron

Tips voor het kopen van een combimagnetron

Een Combimagnetron kan over eindeloos veel functies beschikken, maar je moet goed nadenken over de functies die je echt nodig hebt. Het prijsverschil zit hem namelijk vooral in deze extra functies en niet zo zeer de onderdelen die gebruikt worden. Een goede combimagnetron hoeft daarom ook niet de duurste te zijn. Zo beschikken ze altijd wel over de functie van magnetron en oven. Echter zijn er ook modellen die over een grill functie beschikken. Deze grillen zoals je bijvoorbeeld bij de slager de kip grilt de voeding van boven of van onder. Soms kunnen ze ook beiden tegelijk en dat is heerlijk voor bijvoorbeeld vlees knapperig te maken. 

Daarnaast zijn er ook modellen die beschikken over een defrost functie. Ook daarbij kun je eindeloze programma’s hebben, maar denk dan ook goed na over wat je gebruikt. Het kan namelijk gebruikt worden voor bijvoorbeeld het ontdooien van vlees, brood of andere producten. Daarnaast kunnen ze soms ook wel de oven en magnetron functie tegelijkertijd gebruiken. Door deze beide te gebruiken kun je heerlijk een quiche of lasagne maken met een knapperig laagje. Daarnaast zit er op de luxere modellen zelfs een stoomfunctie. Dit is nog gezonder en ook echt een ideale manier om vis te bereiden. Dit moet namelijk zacht garen en niet te hard, want dan is het ook niet meer zo lekker als in een restaurant. Echter zijn deze modellen vaak wel wat duurder.

Maak een duurzame keuze

Maak een duurzame keuze als je een combimagnetron gaat kopen en let op het label best getest. Je gaat dit apparaat als je het eenmaal in huis neemt veel meer gebruiken als je denkt. In het begin kom je er al snel achter dat er veel leuke functies op zitten om heerlijk eten te maken. Daarnaast kost dit ook minder tijd als altijd achter de pannen te staan. De meeste modellen gaan 10 tot 25 jaar mee en te goedkoop kan daarom ook een duurkoop zijn. Je moet het bedrag altijd over de jaren heen spreiden.